Kastelen en kasteeltuinen in Nederland
Ga naar de homepage van museumz.nl
Ga naar de homepage van museumz.nl E-zine voor uw vrije tijd Tip ons over leuke museums Bekijk de linkpartners van museumz.nl
 
 

Nemo Amsterdam
Corpus museum
Museum Leiden
Museum jaarkaart
Dagje cultuur Rotterdam
 
activitiez.nl
barz.nl
bungalowz.nl
campingz.nl
cinemaz.nl
hotelz.nl
museumz.nl
parkz.nl
restaurantz.nl
theaterz.nl
 
 

Vlakglas en Emaillekunst -  Ravenstein

Het museum voor vlakglas- en emaille kunst... Iets waar veel mensen zich waarschijnlijk niet zoveel bij kunnen voorstellen. Toch is dit museum in Ravenstein zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je aan een rondleiding deelneemt vertellen de curators leuke weetjes over de prachtige werken. Ook voor degene die zich in eerste instantie niet interesseert voor glas en emaille zal na de werkwijze beschrijving geïntrigeerd raken door de prachtige werken die in dit museum hangen. Met een rondleiding hoor je de verhalen die achter de werken zitten, waarna je niet alleen een mooi werk ziet, maar ook begrijpt wat de artiest bedoelde toen het werk werd gemaakt. De wisselende collectie maakt het de moeite waard om een aantal keer per jaar terug te komen. Ook de permanente collecties rouleren een aantal keer per jaar, waardoor bijvoorbeeld de sieraden met emaille de eerstvolgende tien bezoeken zeker niet gaan vervelen!

Een bezoek aan dit museum is leuk in combinatie met een dagje Ravenstein, waarbij je een stadswandeling kunt maken en daarna kunt lunchen in één van de gezellige horecagelegenheden die Ravenstein rijk is. Zéker de moeite waard om een keer te bezoeken!


Marktstraat 22

5371 AD  Ravenstein

Telefoon:

0486-411155

Fax:

Nummer onbekend.


Vlakglas en Emaillekunst Ravenstein